Tid: 11 maj 10:30 – 12 maj 13:30
Plats: Göteborgs Universitet, Medieteknik, Medicinaregatan 20A
Anmälan: via detta formulär senast 31 mars
I maj är det dags! Vi på Medieteknik vid Göteborgs universitet bjuder in till Medienätverkets årliga träff. För att rätt kunna beräkna vilka möteslokaler vi behöver boka upp och hur mycket mat vi kan tänkas konsumera är det viktigt att ni anmäler (det går bra via mail till mig) senast fredagen den 31 mars. Och ju tidigare desto bättre. Tala också om vilka av parallellsessionerna (under rubrikerna Workshops respektive dag) ni väljer, och om det behövs någon slags specialkost. Vi hoppas på två dagar av mycket intressanta diskussioner och aha-upplevelser som vi kan ta med oss i det vardagliga arbetet, men också tankar och idéer om hur vi framöver ska forma och nyttja det här nätverket. Vi som roddar nätverket (jag från Göteborg, Roland Fredriksson från Stockholm, Filip Asphäll från Borås och hedersroddare Peter Blascke från SUNET) har tankar och synpunkter och idéer som vi väldigt gärna vill stöta och blöta med er andra. Vi hoppas också att vi kan locka er hit med följande innehåll…
Agenda:
Dag 1, torsdag 11/5:
10:30-12:00 Keynote – Skapandets rättsliga förutsättningar.
Kristoffer Schollin, juridiska institutionen på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet föreläser om upphovsrätt kopplat till medieproduktion. Var och vem får jag filma? Hur får jag använda andras material i mina produktioner? Vad händer med upphovsrätten när jag lägger upp ett klipp på YouTube? Tar Google över?
Kristoffer Schollin är lektor i immaterialrätt som disputerade 2008 på Upphovsrätt och Kopieringsskydd, vilket slutade med att han blev indragen som expertvittne i rättegången mot grundarna till the Pirate Bay. Forskar och föreläser sedan dess om immaterialrättens gränssnitt mot ny informationsteknik, men har på sistone intresserat sig för digitala valutor och decentralisering. ?
12:00-13:00 Lunch
13:00-14:30 Workshops
Spår 1: Teknikpass 1: Lightboardinspelning.
Hur bygger man en lightboard för föreläsningsinspelning? Vi går igenom handgripligen med ljussättning, kameraplaceringar och provar vad som fungerar. Exempel på https://play.gu.se/media/0_jfidt3ka?
Spår 2: Innehållspass 1: Diskussion: Populärvetenskaplig forskningskommunikation med hjälp av rörlig bild.
Trendspaning, vilka nya format ser vi komma, hur når vi den nya generationens allmänhet? ?
14:30-15:00 Fika
15:00-16:00 Gemensamt pass:
Rundvandring Medieteknik
Observera – För de som känner behov av det bjuds möjlighet att istället knoppa av till fortsatta gruppdiskussioner- vissa av er har ju sett våra lokaler till leda.
Gemensam middag någonstans på stan.
__________________________________________________________
Dag 2, fredag 12/5:
09:00-10:30 Workshops
Spår 1: Teknikpass 2: NDI – Nätverkskabeln tar över videokablagets roll.
Att koppla upp kameror och bildmixer på nätet- hur gör man, och vad har vi sett fungera. NDI är en av de teknikstandarder för att ersätta SDI med standardardiserade nätverks/IT-lösningar som finns, och vi visar och pratar lite om hur det fungerar.
Spår 2: Innehållspass 2: Diskussion: Går vi åt mer regi i forskningsfilm?
Vad är regi? Tips och trix, vi byter erfarenheter kring regiarbete. Lisa Munthe, från Stockholms universitet, berättar om sina erfarenheter och slutsatser av arbetet med filmen ”Armbryterskan från Ensamheten” (Guldbagge för bästa dokumentär 2005).
10:30-11.00 Fika
11:00-12:30 Gemensamt pass.
Vad vill vi framåt med ITHU:s medienätverk? Vilken roll ska vi ta och hur ser arbetet framåt ut? Hur ska framtidens nätverksträffar se ut, och vad gör vi mellan träffarna?
12:30-13:30 Lunch?
För de som vill hänga sig kvar efter lunchen så bereder vi plats för ännu mer gruppdiskussioner under eftermiddagen.
__________________________________________________________
Hjärtligt välkomna!
/arrangörsgruppen