Där digitalisering och pedagogik möts – från skilda perspektiv till behovsdriven utveckling

ITHu arrangerar, med stöd från UHR, en dynamisk digital konferens på temat: Där digitalisering och pedagogik möts – från skilda perspektiv till behovsdriven utveckling. Målet med konferensen är att skapa en dialogyta i gränslandet mellan pedagogik och teknik.

Konferensen pågår från 16 september 2024 till 3 februari 2025, och det är möjligt att delta både synkront och asynkront. Konferensens innehåll kommer att samskapas av deltagarna, där bland annat fördjupningsteman och frågeställningar ska formas under konferensen.

Konferensen startar den 16 september kl 14:00-15:30 med ett dialogsamtal. Dan Borglund – Umeå universitet och Sofia Lundmark – Södertörns högskola inleder samtalet som därefter fortsätter i mindre grupper där vi gemensamt ritar upp den karta över området som vi tillsammans utforskar genom konferensen.

Konferensen anordnas av ITHU på uppdrag av UHR inom ramen för regeringsuppdraget Det högskolepedagogiska lyftet.

Ambitionen är att konferensen ska bidra till en breddad diskussion och utmana våra idéer om hur digitalisering och pedagogik bäst ska samspela. Konferensen vill också bidra till att överbrygga tekniska och systemrelaterade aspekter av digitalisering med högskolepedagogiska perspektiv för att ta till vara digitaliseringens möjligheter i enlighet med Sveriges digitaliseringsstrategi. 

Varmt välkomna in  https://kau-se.zoom.us/j/63356343627?pwd=6dmFjyO3TQgs5ldPUF0BD6wKbmSMVE.1 (ingen anmälan krävs)

Vill du läsa mer om konferensen? Titta in på högskolepedagogik.se: Dynamisk digital konferens: Där digitalisering och pedagogik möts – Högskolepedagogik.se (xn--hgskolepedagogik-mwb.se)

Bilden visar konferensens upplägg