Efter flexspan – det nya normala?

Det är nu några veckor sedan vår kollega Alastair tog farväl av sin svenska blogg Flexspan (https://flexspan.blogspot.com/). En blogg som varit en viktig källa till kunskap och omvärldsbevakning inom vårt område. Ingen av oss får längre dessa måndags-mail och sakta har vi börjat vänja oss med tiden efter Flexspan, som en del av vårt nya normala.

Är det här vårt nya normala frågar vi oss? Eller är det dags att vi alla hjälps åt för att försöka fylla Alastairs tomrum? Det började vi i styrgruppen prata om. Vi kom dock fram till att det inte finns en person som kan fylla hans kostym. Ingen av oss varken har tid eller vågar oss på det… Däremot tror vi att vi tillsammans i vårt nätverk kan skapa en gemensam blogg som spanar på omvärldens trender och nyheter, eller som i inlägg problematiserar eller reflekterar kring utmaningar vi ser i vår vardag. Inlägg som kanske knyter samman iakttagelser, behov och pedagogiska idéer – eller varför inte bara enkla tips om ett nytt verktyg som någon kan testa.

Så låt oss därför inviga ITHU Bloggen!

Genom att vara många olika personer som bidrar tror vi att denna blogg kan bli ett sammanhang som formar sig självt. Vi tror att kärnan i denna blogg ska vara det som också är syftet med ITHU; det vill säga inspiration och erfarenhetsutbyte för de som stödjer och utvecklar digitalisering eller IT-användning i undervisning. En gemensam kraft som samlar perspektiv på hela den digitala lärmiljön, oavsett dess definition eller sammanhang.

Vi tror att det vore bra med framväxten av en nationell systematisk omvärldsbevakning i samarbete mellan många, där alla kan bidra till vårt nya normala – efter flexspan. Kanske kan den här typen av omvärldsbevakning på sikt kräva en annan organisatorisk hemvist, men nu i starten är nog ITHU den rätta. Vi välkomnar därför dig att både prenumerera på vår blogg och att anmäla intresse för att bli skribent.

Låt oss tillsammans föra arvet efter Alastair vidare!

2 tankar på “Efter flexspan – det nya normala?

Kommentarer är stängda.